Våra synpunkter sända till kommunen idag den 30/6 -09





Svar på förslag till utbyggnad av Kallhälls centrum

  

  

  

Många åsikter och önskemål finns bland Kallhälls innevånare, dock verkar alla vara överens om att en upprustning och försköning av centrum behövs.


Rondellens intressegrupp och våra synpunkter överensstämmer i det mesta och socialdemokratiska föreningens svar är så uttömmande när det gäller Folkets Hus och aktiviteter att vi inte tar upp det här också.


Vi vill gärna att man satsar på att utveckla centrum som en mötesplats för alla åldrar och för kultur i olika former. Vi vill marknadsföra Kallhäll som ett centrum för design, konst och hantverk i olika former gärna kombinerat med våra vackra promenadstigar och friluftsliv. Strandpromenaden med båtklubbarna inte att förglömma. Det finns mycket att utveckla och ta till vara på. Vi skulle gärna se en projektgrupp bestående av boende och kommunansvariga som ska verka för ett aktivt liv i centrum och i omgivningarna.

Det ska vara folk i rörelse överallt så blir det tryggare och roligare för alla.


För affärsverksamhet är det viktigt med en genomströmning av människor och att man lätt kan nå centrum från olika håll, det vill säga inte bara från pendeltåget. Vi fortsätter därför att förorda bostadsbyggande utanför själva centrumområdet och tror verkligen att det skulle hjälpa ännu mer än det av kommunen föreslagna alternativet.


När det blir dags att förhandla med byggherrarna så tänk på de unga och de äldre i samhället framför allt.



Vad gäller de föreslagna alternativen så vill vi säga följande:

•·        Husen bakom Pressarvägen är inte ett alternativ alls. Det blir för grötigt med allt annat som också byggs.

•·        Ekens äldreboende där man som boende och kanske inte så rörlig, verkligen är i behov av vacker utsikt ser ut att förlora mycket.

•·        16-våningshus är inte vackert och rädslan finns för att byggs ett så kan man bygga fler.

•·        Vårdcentral och apotek bör ligga centralt intill varandra. Vi har tidigare förordat en påbyggnad av Konsumhuset som skulle innehålla vårdcentral och apotek bl.a.

•·        Nuvarande vårdcentrals tomt skulle kanske kunna köpas loss och säljas på nytt och på så vis innehålla fler lägenheter än det av er föreslagna.


Förslag till verksamheter

•·        Ett företagshotell för mindre företag

•·        Antik & Kuriosa affärer

•·        Second hand


Övriga synpunkter

•·        Idag är det första man ser när man kommer in i centrum PUB-Banken och det är inte en upplyftande syn.

•·        Blästervägen och Järfällahus skulle må bra av en renovering. Det ger ett trist intryck när man kommer från Bolinder Strand.

•·        Någon form av allmänna kommunikationer till Bolinder Strand kommer att behövas.



Lotta Engleson för Centrumalternativet

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0